Despre Domeniul Bogdan

despre domeniul bogdan

Ingredientul principal

De multe ori ne întrebăm care este ingredientul principal ce stă la baza rețetei succesului. Noi credem că răspunsul este PASIUNEA.

Pasiunea noastră este strugurele. Acel strugure sănătos, care știe să ne spună povestea unui popor cu o veche tradiție în producerea vinului, acel strugure curat care își trage dulceața dintr-un pământ cultivat cu dragoste, acel strugure care este pur și simplu STRUGURE, fără „imbunatatirile” aduse de era modernă. Este adevărat că acel strugure este impredictibil și îți cere atenție în orice secundă, te provoacă în permanență, dar atunci când privești, mirosi și guști vinul creat din el, vei înțelege că merită orice efort depus.

Modernul și tradiționalul

Există o modalitate de a îmbina modernul cu tradiționalul în agricultură apelând la principiile biodinamicii. De aici alegerea noastră de a avea o vie biodinamică, o plantație de viță-de-vie generos extinsă pe 153 hectare în apropierea localității Peștera din județul Constanța.

Aici, tradiția și respectul față de ambient coexistă într-un context modern, unde meșteșugul manual și cunoștințele tehnico-stintifice se află în armonie cu întregul ecosistem agricol.

Culturi sănătoase

Doar într-un sol vital și bogat se pot obține culturi sănătoase, rezistente și echilibrate.

VIE BIODINAMICĂ

Plantație de viță-de-vie generos extinsă pe 153 hectare

Rezultate

Respectăm fertilitatea naturală a solului, fără a utiliza produse chimice de sinteză, conservând biodiversitatea și regenerarea solului, reactivand ciclul natural al terenului agricol. Doar într-un sol vital și bogat din punct de vedere microbiologic se pot obține culturi sănătoase, rezistente și echilibrate.

Ritmul frenetic al evoluției umane din ultimele decenii ne-a dezrădăcinat din acea simbioză milenară dintre OM și NATURĂ, în care agricultura nu era doar un mod de exploatare a terenului pentru producție, ci o știință îmbinată cu tradiție, în care ritmurile astrale și lunare erau parte din viața cotidiană.

VIZIUNEA NOASTRĂ

Agricultura biodinamică îmbrățișează experiența milenară a omului în armonie cu ritmurile naturii către o viață și o hrană mai sănătoasă, fapt confirmat și de cercetările și experimentele recente.

CRAMA DOMENIUL BOGDAN

Pentru a avea și un vin care să respecte întru-totul pricipiile biodinamicii am luat hotărârea să construim în zona viei crama Domeniul Bogdan, care se dorește a fi, mai mult decât o locație destinată vinificări, un lăcaș al vinului. Și pentru că cel mai bun arhitect este natura însăși, la baza proiectării cramei a stat principiul „proportiei de aur”, principiu regăsit pretutindeni în natură.

X