Via Biodinamica Domeniul Bogdan

domeniul bogdan

Via biodinamică

Viticultură bio

Struguri gustoşi

Ne întoarcem în vremurile în care oamenii urmăreau să trăiască în armonie cu ritmurile și legile naturii, în încercarea lor de a pătrunde tainele vieții și a descifra misterele Universului. Experiența directă dobândită prin eforturile de a înțelege rostul pe acest pământ i-a condus treptat pe cei din vechime la descoperirea diferitelor legi ale naturii și a “mijllocului tehnic” (calendarul lunar) cu care au reușit să “programeze” succesul în anumite domenii precum medicina, construcțiile ecologice, grădinăritul, agricultura, silvicultură.

Viticultura bio are ca scop obținerea de struguri gustoși, sănătoși și de cea mai bună calitate, prin “hranirea” solului doar cu îngrășăminte naturale, fără fertilizatori de sinteză.

Pentru practicanții de biodinamică, întregul pământ este o reflexie a ceea ce se întâmplă în univers, o idee apărută din antichitate și care le-a fost confirmată prin experimentele din ultima jumătate a secolului trecut.

ALEGEREA MOMENTULUI POTRIVIT

În viticultura biodinamică, alegerea momentului potrivit pentru desfășurarea activităților viticole poate fi dusă la rang de artă.

Astfel, cunoașterea calendarului lunar și tranzitul lunii prin cele 12 constelatii sunt fundamentale pentru a decide momentul propice lucrărilor de întreținere a viței-de-vie, a terenului și a lucrărilor în cramă, în vinificare, pentru a obține calitatea maximă în condițiile cele mai adecvate.

Întoarce-te la începuturi, când legătura dintre om și natură era autentică, ca un cer cu lună plină.
Vei descoperi cum esența primordială a strugurilor te va învălui armonios, delicat, umplându-ți simțurile până la ultima picătură de aromă.

INFLUENȚA COSMICA

Soarele, luna și planetele se mișcă printre cele 12 constelatii ,influențand tot ceea ce repezinta viata atat in sol cat si in aer.

Este binecunoscut felul in care luna afecteaza pamantul si cu precadere fluidele (de exemplu mareele). De aceea, se lucrează cu plantele în acele zile în care luna intră în zone ale cerului care îmbunătățesc vitalitatea anumitor părți ale plantelor, părți care se doresc a fi potențate.

ENERGIA LUNII

Viticultura biodinamică are în centrul abordării ei holistice luna. Aceasta presupune respectarea unui calendar strict în lucrările de cultivare, întreținere și recoltare.

Principiul este acela de a utiliza energia naturală a lunii pentru a produce cei mai buni struguri și de a obține maximul calităților organoleptice și senzoriale ale strugurilor.

Astfel, având ca ghid fazele lunii și influența lor asupra pământului, ne-am întors la esența valorilor primordiale, creând vinuri autentice, prin metoda biodinamică.

Totul este în armonie…

Vinuri autentice, prin metoda biodinamică.

Vei descoperi cum esența primordială a strugurilor te va învălui armonios, delicat, umplându-ți simțurile până la ultima picătură de aromă.

X