Gamele noastre

Gama Primordial

Gama Primordial s-a născut din dorința de a „îmbina modernul cu tradiționalul în agricultură apelând la principiile biodinamicii”.
Astfel, din strugurii culeși manual, cu multă grijă și drag am obținut două monocepage-uri de alb, un rose și un cuvee-uri.
Gama primordial

Gama Reserva

Reserva este gama destinată asocierii gourmet prin aromele clare și senzațiile aromatice concepute la nivel organoleptic.
Gama Reserva conține preponderent vinuri roșii complexe, cu o structură ce permite îmbrăcarea acestora în baric, astfel dezvoltând o cascadă aromatică intensă pentru fiecare soi in parte.
Gama reserva

Gama Selection

Selection este o gamă cu vinuri preponderente albe, ce se identifică prin prospețime și fructozitate.
Gama Selection dorește să evidențieze tipicitatea fiecărui soi în parte, prin elementele identificatorii de structură și așezare îndelungată a vinurilor pe drojdii fine.
Gama selection

Gama Unu

Unu’ este gama creată cu scopul de a ajunge la cât mai mulți iubitori ai vinului.
Unu’ e un vin tânăr, onest, cu personalitate puternică.
Unu’ este vinul care îți vine in întâmpinare la raft și îți spune din capul locului ce găsești in sticlă.
Gama unu

Domeniul Bogdan cultivă în regim biodinamic mai multe soiuri de struguri după cum urmează:

Pinot-ul Noir este cultivat pe o suprafață de 14,6 Ha. Acesta este un soi foarte vechi, dar genetic instabil, el fiind o provocare pentru oenologi când vine vorba de creștere și întreținere. Este un soi foarte pretențios în ceea ce privește condițiile meteorologice. Din aceste motiv aroma vinului produs din Pinot Noir este schimbătoare.
Syrah-ul sau Shiraz-ul este cultivat pe o suprafață de 5,7 Ha. Acesta este un soi de strugure asociat cu Nordul Văii Rhône-ului, fiind, după ultimile studii, un strugure nativ al Franței. Vinul obținut din acest soi are de obicei un înalt nivel de acid tanic, cu arome de fructe negre de pădure, condimente, tutun, fum.

Feteasca Neagră este cultivat pe suprafață de 27 Ha. Feteasca Neagră este un soi vechi, autohton, fiind cultivat doar în spațiul românesc de peste 2000 de ani. Originea acestuia este valea râului Prut. Are un potențial calitativ foarte mare, reușind în anii favorabil culturii să depășească soiul francez Cabernet Sauvignon.
Merlot-ul este cultivat pe o suprafață de 26,6 Ha. Merlot-ul este unul din cele mai răspândite și populare soiuri de struguri și se cultivă în majoritatea regiunilor viticole din lume. Denumirea lui provine de la numele mierlei, pasare care preferă boabele acestui soi. Vinul obținut din Merlot este de obicei delicat, moale, cu o aromă de zmeură proaspată.
Riesling Italian este cultivat pe o suprafață de 24,2 Ha. Considerat ca fiind al doilea în Romania ca suprfață cultivată, acest soi este răspândit în toate tările Europei, mai cu seamă în condițiile climatului temperat-continental. Vinul obținut poate fi sec, demisec sau demidulce, având de obicei o aciditate ridicată, cu o aroma ce amintește de piersică.
Muscat Ottonel este cultivat pe o suprafață de 21,1 Ha. Muscat-ul Ottonel are ca origini Franța, fiind unul dintre cele mai vechi soiuri cultivate din lume și este reprezentativ pentru vinurile de desert. Acest soi este evidențiat de buchetul aromatic foarte intens cu caracter floral. Vinul poate fi sec, demidulce sau dulce cu gust fin și delicat. Remarcabil este faptul ca este singurul soi unde aroma strugurelui se regasește integral în buchetul vinului.
Chardonnay este cultivat pe o sprafață de 5,2 Ha. Chardonnay ar fi originar din regiunea viticolă franceză Bourgogne, dar dă rezultate foarte bune în aproape toate țările viniviticole. Este un soi versatil din punct de vedere al aromei, acesta neavând o aromă dominantă proprie, căpătând arome în funcție de regiune și de tehnica folosită la vinificare. Chardonnay-ul se pretează la învechire în butoaie de stejar, în tehnologia de vinificație folosindu-se și o fermentare malolactică. Vinul obținut este de obicei sec, elegant și catifelat.
Sauvignon Blanc este cultivat pe o suprafață de 16,4 Ha. Acest soi se cultivă intens în regiunea Bordeaux. Vinul obținut este remarcabil prin finețe, gust catifelat și aroma specifică plăcută. Păstrat în butoaie cațiva ani, gustul vinului se apropie de cel al pepenului galben.
Cabernet Sauvignon este cultivat pe o suprafață de 12,9 Ha. Soiul este originar din provincia franceza Gironde, fiind cunoscut înainte de secolul XVI. Considerat mult timp ca fiind un soi antic, studiile genetice recent realizate au arătat faptul că soiul Cabernet Sauvignon este de fapt un urmaș hibrid al soiurilor Sauvignon blanc și Cabernet franc. Vinul obținut are un miros specific de stafidă neagră, valoarea sa gustativă intensificându-se după minim 18 luni de păstrare.

Somelier

Profesia de somelier este una din cele mai vechi din lume, de fapt este mai mult o vocaţie decât o „profesie”.
Toţi somelierii buni au un lucru comun: dragostea lor pentru vin. Pentru servirea clienţilor, somelierul ia comanda de băuturi, recomandă vinurile care se asociază cu preparatele alese şi le serveşte respectând regulile consacrate.
De-a lungul timpului s-au dat mai multe definiții acestei meserii, conform “Enciclopediei Viei și Vinului” scrisă de Mihai Patic somelierul este “specialist în arta de a servi vinul, care știe să aprecieze imaginea senzorială a unui vin, putând să propună cea mai bună asociere cu un meniu”.

Alege mâncarea de bază

Mâncarea de bază*

Selectează din formular mâncarea de bază, iar noi îți sugerăm vinul care ți se potrivește cel mai bine.
„Consumul de vin bun cu mâncare bună într-o companie bună este una dintre cele mai civilizate plăceri ale vieții.” – Michael Broadbent

Premii

X