Într-una dintre podgoriile binecuvântate ale României, la Murfatlar, undeva între Dunăre și Marea Neagră, acolo unde se întâlnesc vânturile blânde, iar aerul e umed tot timpul anului, s-a născut din talentul unui mare specialist italian, curajul unui antreprenor român și munca unor oameni cu respect pentru ce oferă natura, primul vin certificat biodinamic din România: PĂTRAR
De ce PĂTRAR? Pentru că fazele lunii sunt extrem de importante în agricultura biodinamică. Altfel spus: Pătrar s-a născut din arta de a alege momentele potrivite în vinificație cu ajutorul calendarului lunar.
Ascultă natura
Ritmul frenetic al evoluției umane din ultimele decenii ne-a îndepărtat de uniunea dintre om și natură, o armonie perfectă în care agricultura nu era doar un mod de exploatare a terenului pentru producție, ci o știință în care ritmurile astrale erau parte din viața cotidiană. PĂTRAR le readuce împreună! Să asculți natura și să lucrezi gradina exact așa cum îți dictează ea, să privești cerul, zborul păsărilor și fazele lunii este un mod de a face agricultură, pe cât de neconvențional, pe atât de științific.