fbpx

text lateral

text lateral1

Primordial

„Eu cred că vinul trebuie să fie expresia propriului terroir: soarele, vântul, ploaia, pământul, oamenii, dar și istorie, cultură și povestea unui popor. Așa s-a născut Primordial. În sticla această este, de fapt, o lume fascinantă, cu o tradiție de mii de ani, din vestita zonă a Dobrogei.” 

Phillipe Cambie,

„Oenologul anului 2010”

conform Robert Parker

Domeniul Bogdan Premium

Vinurile din gama Domeniul Bogdan Premium sunt vinuri monosoiuri, excepție făcând rose-ul, el fiind o surpriză a soiurilor negre. Acestă gamă este menită să ne facă cunoștiință cu soiurile pe care le creștem, încât să putem înțelege mai bine, nu doar tipicitatea soiului, ci și caracterul dobrogean dobândit de acestea în via Domeniului Bogdan. Ele sunt vinuri prietenoase, care dezvoltă în principal aromele varietale, uneori chiar completate blând de influența stejarului.

Domeniul Bogdan Clasic

Această gamă este menită să ne facă cunoștiintă cu soiurile pe care le creștem, încât să putem ințelege mai bine nu doar tipicitatea solului dar și caracterul dobrogean.

Sunt vinuri prietenoase, care scot în evidență aromele varietale făcându-se plăcute în orice moment, însoțite sau nu de preparate culinare.

Pătrar

Într-una dintre podgoriile binecuvântate ale României, la Murfatlar, undeva între Dunăre și Marea Neagră, acolo unde se întâlnesc vânturile blânde, iar aerul e umed tot timpul anului, s-a născut din talentul unui mare specialist italian, curajul unui antreprenor român și munca unor oameni cu respect pentru ce oferă natura, primul vin certificat biodinamic din România: PĂTRAR

De ce PĂTRAR? Pentru că fazele lunii sunt extrem de importante în agricultura biodinamică. Altfel spus: Pătrar s-a născut din arta de a alege momentele potrivite în vinificație cu ajutorul calendarului lunar.

Ascultă natura

Ritmul frenetic al evoluției umane din ultimele decenii ne-a îndepărtat de uniunea dintre om și natură, o armonie perfectă în care agricultura nu era doar un mod de exploatare a terenului pentru producție, ci o știință în care ritmurile astrale erau parte din viața cotidiană. PĂTRAR le readuce împreună! Să asculți natura și să lucrezi gradina exact așa cum îți dictează ea, să privești cerul, zborul păsărilor și fazele lunii este un mod de a face agricultură, pe cât de neconvențional, pe atât de științific.

Cuvee Experience

În fiecare an altfel

Cuvee Experience reprezintă o interpretare unică a cupajării, diferită de la an la an.
Fiecare vin oferă note clasice, complexitate și armonie între soiuri.

DUH

Pentru această gamă oenologul nostru a ales cu măiestrie vinuri din cramă și le-a cupajat pentru a crea vinuri unice. Un puzzle din vinuri pentru o pictură organoleptică. 

Așa cum Luna primește lumină de la Soare, via își întinde rădăcinile în adâncurile Pamântului să își hrănească sufletul cu energia originară. Aceeași relație autentică, plină de inspirație o are și oenologul cu aceste vinuri. Un creator care transformă vinul într-o opera de artă.