Gama de Vinuri si Soiuri Cultivate

Domeniul Bogdan s-a nascut dintr-un vis…visul de a produce un vin de exceptie și, în aceeași măsură, total natural.

Zona geografica cu solul și clima unica între Dunare și Marea Neagră, metoda de cultură biodinamică, soiurile atent alese, care sunt Pinot Noir, Feteasca Neagră, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel și Muscat Blanc, Riesling Italian și Riesling de Rin, constituie un ansamblu de factori ce determina terroir-ul Domeniului Bogdan, cu condiții unice pentru obținerea de vinuri de foarte bună calitate.

Respectam Natura în toate formele ei, prin urmare, vinurile noastre sunt obținute din struguri cultivați după principiile agriculturii biodinamice, metoda de cultură cu cea mai accentuată abordare holistică, pemițând astfel terroir-ului să se exprime prin dezvoltarea de arome autentice și prin producerea unor vinuri cu personalitate.
În crama noastră combinam metode tradiționale de viticultură cu cele mai noi tehnologii de producere a vinului, pentru a obține maximul de potential al strugurilor.

Vinurile Domeniul Bogdan elegante, intens fructate, total naturale, reflectă respectul nostru fața de Natură, precum și pasiunea cu care au fost create.

Începand din 2016, vinurile noastre sunt certificate ca biologice conform normelor Austria Bio Garantie.


Soiurile cultivate, toate in regim biodinamic, sunt urmatoarele:

Pinot-ul Noir este cultivat pe o suprafață de 14,6 Ha. Acesta este un soi foarte vechi și se cultivă în toata lumea, mai ales in climatele mai răcoroase, dar este istoric asociat cu regiunea Burgundia din Franța. Este un soi foarte pretențios în ceea ce privește condițiile meteorologice. Din acest motiv aromele vinului diferă în funcție de recoltă și zona de cultură. Cu toate acestea, vinul Pinot Noir este printre cele mai prețuite vinuri din lume.

Syrah-ul sau Shiraz-ul este cultivat pe o suprafață de 5,7 Ha. Acesta este un soi de strugure asociat cu Nordul Văii Rhône-ului, fiind, după ultimile studii, un strugure nativ al Franței. Vinul obținut din acest soi are de obicei un înalt nivel de acid tanic, cu arome de fructe negre de pădure, condimente, tutun, fum.

Feteasca Neagră este cultivat pe suprafață de 27 Ha. Feteasca Neagră este un soi vechi, autohton, fiind cultivat doar în spațiul românesc de peste 2000 de ani. Originea acestuia este valea râului Prut. Are un potențial calitativ foarte mare, reușind în anii favorabili culturii să depășească soiul francez Cabernet Sauvignon. Vinul este roșu intens cu nuanțe rubinii, are o aromă de coacaze negre care devine mai bogată și mai catifelată prin învechire.

Merlot-ul este cultivat pe o suprafață de 26,6 Ha. Merlot-ul este unul din cele mai răspândite și populare soiuri de struguri și se cultivă în majoritatea regiunilor viticole din lume. Denumirea lui provine de la numele mierlei, pasare care preferă boabele acestui soi. Vinul obținut din Merlot este de obicei delicat, moale, cu o aromă de zmeură proaspată.

Riesling Italian este cultivat pe o suprafață de 24,2 Ha. Considerat ca fiind al doilea în Romania ca suprfață cultivată, acest soi este răspândit în toate tările Europei, mai cu seamă în condițiile climatului temperat-continental. Vinul obținut poate fi sec, demisec sau demidulce, având de obicei o aciditate ridicată, cu o aroma ce amintește de piersică.

Muscat Ottonel este cultivat pe o suprafață de 21,1 Ha. Muscat-ul Ottonel are ca origini Franța, fiind unul dintre cele mai vechi soiuri cultivate din lume și este reprezentativ pentru vinurile de desert. Acest soi este evidențiat de buchetul aromatic foarte intens cu caracter floral. Vinul poate fi sec, demidulce sau dulce cu gust fin și delicat. Remarcabil este faptul ca este singurul soi unde aroma strugurelui se regasește integral în buchetul vinului.

Chardonnay este cultivat pe o sprafață de 5,2 Ha. Chardonnay ar fi originar din regiunea viticolă franceză Bourgogne, dar dă rezultate foarte bune în aproape toate țările viniviticole. Este un soi versatil din punct de vedere al aromei, acesta neavând o aromă dominantă proprie, căpătând arome în funcție de regiune și de tehnica folosită la vinificare. Chardonnay-ul se pretează la învechire în butoaie de stejar, în tehnologia de vinificație folosindu-se și o fermentare malolactică. Vinul obținut este de obicei sec, elegant și catifelat.

Sauvignon Blanc este cultivat pe o suprafață de 16,4 Ha. Acest soi se cultivă intens în regiunea Bordeaux. Vinul obținut este remarcabil prin finețe, gust catifelat și aroma specifică plăcută. Păstrat în butoaie cațiva ani, gustul vinului se apropie de cel al pepenului galben.

Cabernet Sauvignon este cultivat pe o suprafață de 12,9 Ha. Soiul este originar din provincia franceza Gironde, fiind cunoscut înainte de secolul XVI. Considerat mult timp ca fiind un soi antic, studiile genetice recent realizate au arătat faptul că soiul Cabernet Sauvignon este de fapt un urmaș hibrid al soiurilor Sauvignon blanc și Cabernet franc. Vinul obținut are un miros specific de stafidă neagră, valoarea sa gustativă intensificându-se după minim 18 luni de păstrare.

Somelier

Profesia de somelier este una din cele mai vechi din lume, de fapt este mai mult o vocaţie decât o „profesie”.
Toţi somelierii buni au un lucru comun: dragostea lor pentru vin. Pentru servirea clienţilor, somelierul ia comanda de băuturi, recomandă vinurile care se asociază cu preparatele alese şi le serveşte respectând regulile consacrate.

Alege mâncarea de bază

Mâncarea de bază*

Selectează din formular mâncarea de bază, iar noi îți sugerăm vinul care ți se potrivește cel mai bine.
„Consumul de vin bun cu mâncare bună într-o companie bună este una dintre cele mai civilizate plăceri ale vieții.” – Michael Broadbent

THINC Pure products are only for use in states where the sale and consumption of such products are legal.

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Or

Always enjoy responsibily.
X