text lateral

text lateral1

Primordial

„Eu cred ca vinul trebuie sa fie expresia propriului terroir: soarele, vantul, ploaia, pamantul, oamenii, dar si istorie, cultura si povestea unui popor. Asa s-a nascut Primordial. In sticla aceasta este, de fapt, o lume fascinanta, cu o traditie de mii de ani, din vestita zona a Dobrogei” 

Phillipe Cambie,

„Oenologul anului 2010”

conform Robert Parker

Domeniul Bogdan Premium

Vinurile din gama Domeniul Bogdan Premium sunt vinuri monosoiuri, exceptie facând roseul, el fiind o surpriză a soiurilor negre. Acestă gamă, este menită sa ne facă cunoștiință cu soiurile pe care le creștem, încât să putem înțelege mai bine, nu doar tipicitatea soiului, ci și caracterul dobrogeam dobândit de acestea în via Domeniului Bogdan. Ele sunt vinuri prietenoase, care dezvoltă în principal aromele varietale, uneori chiar completate blând de influența stejarului.

Domeniul Bogdan Clasic

Această gamă este menită să ne facă cunoștiintă cu soiurile pe care le creștem, incât să putem ințelege mai bine nu doar tipicitatea solului dar și caracterul dobrogean.

Sunt vinuri prietenoase, care scot in evidență aromele varietale făcandu-se plăcute in orice moment, insoțite sau nu de preparate culinare.

Patrar

Într-una dintre podgoriile binecuvântate ale României, la Murfatlar, undeva între Dunare si Marea Neagra, acolo unde se întâlnesc vânturile blânde, iar aerul e umed tot timpul anului, s-a nascut, din talentul unui mare specialist italian, curajul unui antreprenor român si munca unor oameni cu respect pentru ce ofera natura, primul vin certificat biodinamic din România: PATRAR
De ce PATRAR? Pentru ca fazele lunii sunt extrem de importante în agricultura biodinamica. Altfel spus: Patrar s-a nascut din arta de a alege momentele potrivite în vinificatie cu ajutorul calendarului lunar.

Asculta natura

Ritmul frenetic al evoluției umane din ultimele decenii ne-a îndepărtat de uniunea dintre om și natură, o armonie perfectă în care agricultura nu era doar un mod de exploatare a terenului pentru producție, ci o știință în care ritmurile astrale erau parte din viața cotidiană. PĂTRAR le readuce împreună! Să asculți natura și să lucrezi gradina exact așa cum îți dictează ea, să privești cerul, zborul păsărilor și fazele lunii este un mod de a face agricultură, pe cât de neconvențional, pe atât de științific.

Cuvee Experience

In ficare an altfel

Cuvee Experience reprezintă o interpretare unică a cupajării, diferită de la an la an.
Fiecare vin oferă note clasice, complexitate și armonie între soiuri.

DUH

Pentru această gamă oenologul nostru a ales cu măiestrie vinuri din cramă și le-a cupajat pentru a creea vinuri unice. Un puzzle din vinuri pentru o pictură organoleptică. 

Așa cum Luna primește lumină de la Soare, via își întinde rădăcinile în adâncurile Pamântului să își hrănească sufletul cu energia originară. Aceeași relație autentică, plină de inspirație o are și oenologul cu aceste vinuri. Un creator care transformă vinul într-o opera de artă.