Se întâmpla în 2011. În primăvară. Undeva, în Dobrogea, la marginea satului Peştera, în apropiere de Medgidia, o armată de oameni dădea zor să termine de plantat cu viţă de vie o suprafaţă de peste 150 de ha. Până aici, nimic neobişnuit. Suntem, totuşi, în celebra podgorie Murfatlar, zonă cu tradiţie în vinificaţie. Însă dacă cineva ar fi ştiut ce planuri îndrăznețe aveam, ar fi spus ori că e nebunie curată, ori că suntem visători incurabili. De altfel, așa au și spus, când au aflat … Să faci vin de calitate în perfectă armonie cu natură este chiar și pentru unii specialişti, ceva imposibil. Sau, cel mult, o provocare riscantă.
După câteva călătorii în lumea vinului – Italia, Franța, Spania și discuții cu specialiștii de acolo, ne-am convins că nimic nu ne va schimbă opțiunea, și anume, să cultivăm întreagă noastră viță de vie după metodă biodinamica.