fbpx

text lateral

text lateral1

Termeni si conditii

AcasăTermeni si conditii

TERMENI SI CONDITII
Folosind site-ul domeniulbogdan.ro, sunteti implicit de acord cu Termenii si Conditiile de Utilizare de mai jos. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor de Utilizare. In cazul in care nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile de Utilizare, nu folositi site-ul domeniulbogdan.ro., domeniulbogdan.ro rezervandu-si dreptul de a modifica Termenii si Conditiile de Utilizare oricand considera necesar, fara notificare prealabila. Versiunea in vigoare a Termenilor si Conditiilor de Utilizare este in permanenta disponibila pe site. Verficati aceasta pagina periodic, pentru a lua cunostinta de eventualele schimbari. Continuarea folosirii site-ului dupa schimbarea Termenilor si Conditiilor de Utilizare implica acceptarea modificarilor efectuate si a noilor Termeni si Conditii de Utilizare.I. INFORMATII GENERALE
Prin site se intelege totalitatea informatiilor ce pot fi obtinute prin accesarea adresei web www.domeniulbogdan.ro
Acest site este proprietatea S.C. DOMENIUL BOGDAN S.A. (numita in continuare DOMENIUL BOGDAN). DOMENIUL BOGDAN intretine si administreaza acest site si are urmatoarele date de identificare:

S.C. DOMENIUL BOGDAN S.A.
Str. Grigore Mora nr.13, Sector 1, Bucuresti, 011885, Romania
Reg. com.: J40/12181/2011
CUI: RO29216860
IBAN Lei: RO04OTPV110000970429RO01
IBAN Euro: RO58OTPV110000970429EU01
Banca: OTP BANK – sucursala SMB

domeniulbogdan.ro poate include in site link-uri catre alte site-uri, aflate sau nu in proprietatea DOMENIUL BOGDAN nu poate fi, in nici o circumstanta, responsabil pentru continutul acestor site-uri.

domeniulbogdan.ro si furnizorii sai nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de editare sau afisare in ceea ce priveste preturile, caracteristicile sau imaginile bunurilor si/sau serviciilor. In cazul in care o comanda nu poate fi onorata din cauza unor astfel de erori, domeniulbogdan.ro isi rezerva dreptul de a anula comanda respectiva si de a anunta clientul in cel mai scurt timp posibil despre eroarea aparuta.

II. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de Bunuri si Servicii de catre S.C. DOMENIUL BOGDAN S.A. prin intermediul magazinului virtual www.domeniulbogdan.ro catre Cumparator.
Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
Cumparator – persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
Vanzator – societatea comerciala DOMENIUL BOGDAN S.A. avand datele de identificare specificate mai sus.
Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.
Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

III. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

1) Formularul de comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
2) Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
3) Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie (acolo unde este cazul) emis de catre Vanzator.
Siteul domeniulbogdan.ro nu este destinat persoanelor sub 18 ani. Acestea, desi nu pot fi impiedicate, nu detin totusi dreptul de a comanda produse si de a trimite sau posta informatii pe site-ul domeniulbogdan.ro. 

IV. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

1) Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
2) Informatiile prezentate pe site-ul vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete, iar vanzatorul va prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
3) Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea „contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

V. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), niciuna dintre informarile primite de la Vanzator.
De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea S.C. DOMENIUL BOGDAN S.A. si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul proprietarului.

VI. METODE DE COMANDA

Achizitia produselor se poate face prin doua variante: comanda plasata on-line sau comanda telefonica.

1) COMANDA ON-LINE: este cea mai recomandata modalitate de achizitie deoarece se poate urmari in timp real costul transportului, modalitatea de plata, timpul de livrare.
2) COMANDA TELEFONICA:
i. comenzile telefonice se preiau de Luni pana Vineri in intervalul orar 11:00 – 18:00 la numarul afisat in zona contact.
ii. Cumparatorul trebuie sa comunice informatiile complete pentru autentificare si facturare -nume si prenume, CNP (pentru persoane fizice), nume firma (daca este cazul), datele de identificare ale firmei (daca este cazul), cont bancar (daca este cazul), adresa e-mail, numar de telefon la care poate fi contactat, adresa de livrare a produselor si intervalul orar in care este disponibil pentru a primi produsele
iii. Cumparatorul trebuie sa transmita informatii complete despre produsele comandate (numele produsului asa cum apare pe site, numarul de bucati pentru fiecare produs in parte)
iv. modalitatea de plata

Toate produsele au afisate preturile in Lei cu TVA. In functie de modalitatea de livrare agreata, la pretul produselor se vor adauga costurile de transport si ramburs.

Modificari si anulari de comenzi
Anularea comenzilor se poate face numai prin notificare scrisa si trimisa la adresa de email : magazin@domeniulbogdan.ro sau numarul de telefon 021 7955 966. Este permisa modificarea sau anularea comenzilor cu minim patruzeci şi opt (48) de ore inaintea datei de livrare solicitate sau minim cinci (5) zile în perioadele anumitor sarbatori (Craciun, Paste).

Reclamatii
domeniulbogdan.ro face toate eforturile pentru a asigura servicii excelente. In cazul in care, in orice moment, sunt probleme cu o comanda, Cumparatorul este rugat sa trimita un e-mail pe adresa magazin@domeniulbogdan.ro. Reclamatiile trebuie sa cuprinda numele si datele de identificare ale clientului, datele de contact (numar de telefon, email si numarul comenzii la care se refera reclamatia) si obiectul reclamatiei – descriere si fotografii, daca este cazul.

VII. TERMENE PENALITATI

În cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. În cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termenul de 3 zile lucratoare.

VIII. FACTURARE – PLATI

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura proforma pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Pretul produselor achizitonate este cel specificat in rubrica „Total”, acolo unde vizualizati continutul “Cosului” – dreapta sus.
Plata se poate face la alegere prin:

a) ramburs/numerar la livrare;
b) online prin card bancar. Plata se face prin serviciul LibraPay http://www.librapay.ro/. Acceptam urmatoarele carti de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard;

Folosind ca metoda de plata cardul bancar de credit/debit comanda dumneavoastra va fi procesata imediat. Pentru platile cu card bancar, tranzactia va aparea pe extrasul de cont al clientului platitor ca domeniulbogdan.ro.
Neachitarea acestor obligatii de catre Cumparator da dreptul S.C. DOMENIUL BOGDAN S.A. sa anuleze comanda dumneavoastra, fara nicio notificare. În cazul in care Cumparatorul alege modalitatatea de plata la livrare, contractul de vanzare-cumparare intre Cumparator si Vanzator se considera incheiat la momentul livrarii produselor si platii contravalorii acestora.

Siguranta platii online
Produsele de pe siteul domeniulbogdan.ro sunt comercializate online prin intermediul serviciilor de plati online oferite de LibraPay (http://www.librapay.ro/). Riscurile asociate unei plati online sunt:

1) Datele personale introduse de Cumparator pentru completarea comenzii sa intre in posesia unor terte parti si sa fie abuziv folosite – domeniulbogdan.ro si LibraPay garanteaza securitatea sistemelor sale informatice.

2) Datele Cumparatorului, in cazul platilor prin card bancar – numar de card, data expirarii, etc. – sa intre in posesia unor terte parti si sa fie abuziv folosite. În cazul sistemului „3-D Secure” aplicat de catre LibaPay pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, nicio informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la niciun moment de timp, pe serverele domeniulbogdan.ro sau pe serverele LibraPay, aceastea fiind direct introduse in sistemele Visa sau MasterCard, dupa caz. În plus, in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul „3-D Secure”, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea Cumparatorului – introducerea unui cod/parola secreta, stiuta numai de dumneavoastra (similar codului PIN la tranzactiile de la ATM) sau prin parola generata la momentul tranzactiei si trimisa prin SMS.

IX. RISCURI SI RESPONSABILITATI

a) Livrare
Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.
În conditii normale termenul de livrare al produselor cumparate prin intermediul siteului domeniulbogdan.ro este de 3 zile lucratoare din momentul confirmarii comenzii.
Livrarea este gratuita pentru o comanda mai mare sau egala cu 200 RON. Sub aceasta suma livrarea va costa 20 RON.
În cazul in care clientul nu poate fi gasit la data si ora stabilite pentru livrare, domeniulbogdan.ro va pastra bunurile comandate timp de trei zile lucratoare, timp in care vom incerca sa luam legatura cu dvs. pentru definitivarea comenzii. În cazul in care nici de aceasta data clientul nu poate fi gasit, comanda va fi anulata.
Valoarea transportului se va regasi in factura emisa de Vanzator.

b) Transport – Ambalare
În afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor pe teritoriul Romaniei.
In afara teritoriului Romaniei livrarea se face prin intermediul curierilor internationali. Costul transportului se calculeaza punctual pentru fiecare transport in parte in functie de greutate si destinatie.
VA RUGAM SA NE CONTACTATI PENTRU COTATIA DE PRET A TRANSPORTULUI PRECUM SI TERMEN DE LIVRARE, INAINTE DE A LANSA O COMANDA CU LIVRARE INTERNATIONALA.

X. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

domeniulbogdan.ro respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor. domeniulbogdan.ro nu încurajeazã SPAM-ul, nu furnizeazã adresa dumneavoastrã de e-mail unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu oferã, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulgã adresa dumneavoastrã de e-mail altor persoane care acceseazã paginile acestui site, fãrã acordul Cumparatorului explicit, scris, prealabil. Orice utilizator care a furnizat explicit pe site – domeniulbogdan.ro adresa sa de email pentru lansarea unei comenzi si/sau pentru activitati ulterioare de marketing direct, poate opta ca aceasta sa fie stearsa din baza de date a domeniulbogdan.ro printr-un mesaj de „Dezabonare”, expediat pe adresa magazin@domeniulbogdan.ro.
Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice DOMENIUL BOGDAN are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care Cumparatorul le furnizeaza despre el, un membru al familiei sale, ori o altă persoană.
Scopul colectării datelor este: creare cont de client.
Conform Legii nr. 677/2001, Cumparatorul beneficiaza de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justiţiei. Totodată, are dreptul de a se opune prelucrării datelor personale care il privesc şi să solicite ştergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, Cumparatorul se va putea adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la adresa de mail magazin@domeniulbogdan.ro.

XI. FRAUDA

Orice tentativa de acces neautorizat la site si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente.

XII. RETURNAREA PRODUSELOR

În conformitate cu OUG 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, Cumparatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul, doar cu plata taxelor postale de returnare, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.
În cazul in care Cumparatorul renunta la cumparare potrivit clauzei de mai sus, este obligatoriu sa returneze produsul exact in starea in care i-a fost livrat, adica in ambalajul original, nefolosit, insotit de toata documentatia cu care a fost livrat si in perfecta stare de functionare. În cazul in care nu sunt indeplinite aceste conditii, Cumparatorul nu are dreptul sa solicite rambursarea pretului. Returnarea produsului se va face catre sediul DOMENIUL BOGDAN, pe cheltuiala exclusiva a Cumparatorului. Rambursarea pretului catre Cumparator nu se va face inainte de primirea produsului si confirmarea emisa de DOMENIUL BOGDAN ca acesta este in ambalajul original, nefolosit, insotit de toata documentatia cu care a fost livrat si in perfecta stare de functionare.

XIII. DISPOZITII FINALE

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.