fbpx

text lateral

text lateral1

Image thumbnail

Viticultura biodinamică

La Domeniul Bogdan nu folosim produse chimice de sinteză (ierbicide, pesticide, fungicide, îngrășăminte chimice etc.) pentru sol sau pentru plante, stimulăm fertilitatea naturală a solului, biodiversitatea în sol și în vie, utilizăm calendarul lunar, toate acestea cu un singur scop: cel de a obține struguri de cea mai bună calitate, sănătoși și gustoși.

În cultivarea viilor noastre, mâna viticultorului este de neînlocuit. Lucrările de tăiere în vie, ca și culesul strugurilor, se fac manual, plantă cu plantă, cu multă atenție față de plante și sol. În acest fel “umanizăm” viticultura, reducem poluarea și obținem fructe de calitate ridicată.

Folosim preparate de origine minerală,vegetală și animală pentru îmbunătățirea activității microbice a terenului în favoarea procesului de humificare a substanței organice. În sol  intervenim îmbunătățindu-i eficacitatea prin rotații de culturi leguminoase între rândurile de vie / cover crops (utile în același timp și pentru menținerea terenului afânat, astfel încât să înmagazineze apa în adancimea solului pentru evitarea stresului hidric).

 

Citește mai mult(RO)Citește mai mult(EN)

Viticultura la Domeniul Bogdan