text lateral

text lateral1

Descriere

HomeDescriere

DIN RESPECT PENTRU NATURĂ, OAMENI ŞI VIN

Aşa a apărut ideea înfiinţării acestei podgorii. Iar aceasta este un fel de declaraţie de dragoste în faţa naturii care ne dă tot ce ne trebuie. Noi trebuie doar să învăţăm cum să ne folosim de ceea ce primim.
Din prima clipă, de când ne-am pus în minte să creem o fermă viticolă biodinamică la Domeniul Bogdan, am înţeles că cine vrea să facă asta cum scrie la carte, trebuie să se priceapă nu doar la vin, ci şi la natură. Trebuie să ştie să asculte glasul pământului, la propriu, să citească în stele şi să simtă energia pozitivă a vântului ori a ploii. Omul care se apucă de făcut vin biodinamic îşi va schimba şi propria viaţă – se va trezi în fiecare dimineaţă să verifice umiditatea din sol, să vadă cum zboară păsările ori gâzele şi cât de darnic e universul cu podgoria lui. Da, probabil că sună uşor ciudat, dar natura ne dă foarte multe semne fără ca noi să le înţelegem? Ştiţi, de exemplu, ce înseamnă atunci când pe frunzele viţei de vie stau tolănite foarte multe gărgăriţe? Înseamnă că aceea este cu adevărat o viţă de vie organică, strugurii au fost obținuți prin procedee agricole care nu au folosit, în afară de suflat de cupru de mină, natural, nicio substanță de sinteză. Într un cuvânt, NIMIC. Gărgăriţele nu stau atât de relaxate decât pe nişte frunze perfect curate. Ei, bine, la noi în vie vă invităm să vedeţi cele mai multe gărgăriţe fericite din România.

Bunicii şi străbunicii noştri cunoşteau toate aceste semne, şi ei făceau acel tip de agricultură pe care noi, azi, încercăm să-l reedităm. Nu aveau nici studii de specialitate, nici substanţe care să le protejeze culturile de dăunători, nici soluţii care să le garanteze o producţie bună la hectar. Foloseau un calendar agricol pe care il respectam.Dar, cu toate astea, işi umpleau hambarele cu de toate în fiecare toamnă. Pur şi simplu natura le spunea când e mai bine să planteze, ori când e perfect pentru recoltat. Astăzi, noi nu am făcut decât să ne întoarcem la origini şi să rescriem, în variantă modernă, cele mai de succes poveşti ale acestui neam.

Strugurii noştri sunt certificaţi ca ecologici/organici din 2016 de către Austria Bio Garantie, unul dintre cele mai importante organisme de inspecţie şi certificare a alimentelor din Europa.